IDC Whitepaper 2022: Mondiale Trends en Strategische Inzichten in de Food & Beverage-sector

Can't make this tour? Sign up for the next one!

Van een wereldwijde pandemie, verstoringen in de supply chain, arbeidstekorten, veranderende consumenteneisen, voedselveiligheid en milieuregelgeving, en al het andere daartussenin, de voedings- en drankenindustrie heeft een dramatische verandering in het landschap gezien. De steeds veranderende markt vertoont ook geen tekenen van vertraging.

We wilden meer weten over de invloed van deze voortdurende veranderingen op de strategieën van voedings- en drankenbedrijven en daarom hebben we IDC de opdracht gegeven om deze whitepaper te schrijven: Mondiale Trends en Strategische Inzichten in de Food & Beverage-sector 2022. De bevindingen staan ​​boordevol inzichten die een optimistisch maar druk beeld geven van wat er gaat komen voor deze dynamische industrie.

Dit zijn een aantal van de meest veelzeggende statistieken uit het whitepaper:
  • Duurzaamheid is voor de respondenten nog steeds de belangrijkste trend om het komende jaar prioriteit te geven, waarbij bijna 40% het als het belangrijkste kiest, vlak voor afvalvermindering (34%) en voedselveiligheid (32%).
  • Inflatie werd gekozen als het meest cruciale risico om te beperken, waarbij 37% van de respondenten aangaf dat dit een kritische overweging was, maar veranderingen in de vraag van de consument volgden er met 36% direct achter.
  • Ongeveer 75% van de respondenten heeft over het hele bedrijf KPI-verbeteringen gezien als gevolg van initiatieven op het gebied van digitale transformatie, en nog eens 45-55% van de voedings- en drankenbedrijven verwacht in het komende jaar grotere verbeteringen te zien.
  • Bedrijven die ERP specifiek voor voedings- en drankenbedrijven gebruiken, zagen een omzetstijging van 5,3% in vergelijking met de omzetstijging van 2,9% van bedrijven die een generiek ERP gebruiken.
Download uw gratis exemplaar van deze IDC Whitepaper, Mondiale Trends en Strategische Inzichten in de Food & Beverage-sector 2022 (#US49610922) om in de volledige bevindingen te duiken.

 

Download uw gratis exemplaar