Duurzaamheid gaat het verschil maken in de voedings- en drankensector

On-Demand Webinar | Aptean & Rabobank

Can't make this tour? Sign up for the next one!

Ready for What's Next, Now

De aandacht van de consument gaat steeds meer uit naar duurzamere voedingskeuzes. Echter, het optimaliseren van uw duurzaamheidsstrategie gaat niet over één nacht ijs. Het verduurzamen van uw bedrijfsprocessen helpt om kosten te drukken, maar de budgetten hiervoor staan onder druk in deze lastige tijden. Wat speelt er in de sector en hoe duurzaam wilt en moet u zijn als voedings- of drankenbedrijf*?

We bespraken dit onderwerp uitgebreid tijdens een webinar samen met Marcel Lambregts van de Rabobank. U ontdekt meer over:
  • Wat duurzaamheid nu eigenlijk is
  • Op welke manieren duurzaamheid kan worden ingezet als concurrentievoordeel
  • Hoe u uw strategie kunt optimaliseren voor een duurzamer productie- en distributieproces
  • Waarom data een essentieel onderdeel is van een duurzaamheidsstrategie om het verschil te kunnen maken
Wanneer u duurzaamheid wilt inzetten als concurrentievoordeel, dan is samenwerking met toeleveranciers cruciaal om voor meer duurzaamheid in de keten te zorgen, aldus Rabobank. Maar om te kunnen samenwerken is data van uw eigen toeleveringsketen en inzicht in die data de basis. Hierdoor ontstaan er mogelijkheden om te investeren in duurzaamheidsinitiatieven en kunt u realtime de juiste strategische beslissingen nemen.

Sprekers:
  • Marcel Lambregts, Sectormanager Food, Rabobank
  • Joris Kolff, Senior Director Food & Beverage, Aptean
Benieuwd hoe u uw duurzaamheidsstrategie kunt optimaliseren? Donwload dan hier het webinar.

*Duurzaamheid is voor 40% van de respondenten de belangrijkste trend om in 2023 prioriteit te geven. Gebaseerd op de bevindingen uit het IDC Trendrapport 2022: Mondiale Trends en Strategische Inzichten in de Food & Beverage-sector.

Download het webinar